ZBO: vandaag doen wat morgen nodig is!

Voordelen

We kunnen een hele pagina vullen met mooie woorden over energiezuinig bouwen. Veel liever nemen we u mee naar een of meerdere van de door ZBO bouw gerealiseerde energiezuinige woningen waaronder de staalbouwframe woningen te Eersel, Wijchen, De Reek, e.v.a.. Pas dan krijg u een realistisch beeld van hetgeen we voor u kunnen betekenen! Spreek met de bewoners over investering versus rendement, alleen dit zal u overtuigen! Gaat u met ons mee ‘on tour’? Bel: 0413 341 888 (LINK) of stuur een e-mail naar Info@zbobouw.nl en maak een afspraak!

Voordelen Energiezuinig bouwen (SlimBouwen) voor u als opdrachtgever

  • Levert meteen rendement op door o.a. hoge besparingen op uw energiekosten door gebruik te maken van alternatieve energiebronnen (in plaats van aardgas)
  • Boven A+ levert het u zelfs energie op! Enkele van onze klanten voorzien hierdoor zelfs hun auto van gratis stroom
  • Meer kwaliteit zoals thermisch (verwarmd en gekoeld) comfort.
  • Hogere geluidsisolatie
  • Kortere bouwperiode, hierdoor is uw woning eerder beschikbaar
  • Minder materialen nodig
  • Vriendelijk voor het milieu – zie onze visie over Footprint Vriendelijk Bouwen
  • Energiezuinig bouwen/ SlimBouwen: is meer voor minder!

ZBO Bouw is lid van de stichting SlimBouwen. Deze Stichting beoogt innovatie in de bouw door de introductie van nieuwe bouwconcepten.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de site van SlimBouwen: www.slimbouwen.nl

House of Tommorow Today (de HoTT woning)


Onze voorliefde voor energiezuinig bouwen hebben we reeds in 2010 kunnen realiseren. Vanaf dat jaar is ZBO Bouw als eerste en enige bouwbedrijf in Nederland betrokken geweest bij de bouw van de meest vooruitstrevende, duurzame, energie neutrale en energie opleverende woning; House of Tomorrow Today (HoTT). Een project van Prof. dr. ir. Jos Lichtenberg (TUE), hij is de geestelijk vader van het concept SlimBouwen. Een A++ woning, waarbij gebruikerswaarden als gezondheid en comfort centraal staan.

Jos Lichtenberg:” In het ontwerp is uitgegaan wat mijn vrouw en ik als toekomstige bewoners graag willen: veel daglicht, gezonde en frisse lucht in de woning en een ruimtelijk gevoel. Daarnaast was onze wens om een woning te hebben die, met het oog op het ouder worden, in de tijd mee kon veranderen met onze veranderende behoeften. Zonder concessies te doen op het wooncomfort wilden we ook geen energierekening meer en houden we genoeg over om gratis elektrisch te kunnen rijden.De woning wekt namelijk op jaarbasis minimaal 12.000 kWh energie op! ZBO heeft een uitermate belangrijke rol gespeelt in de uitvoering van dit bijzondere bouwproject. Het allerbelangrijkste van een goede samenwerking met dit prestigieuze project is dat je vertrouwen hebt in de mensen met wie je het gaat bouwen. Van begin af aan hadden wij een heel goed gevoel over Peter en de medewerkers die ook al erg lang met het bedrijf zijn verbonden. We zijn meer dan tevreden met het proces waarin ZBO steeds heeft meegedacht en ook met het eindresultaat waarvan wij nu dagelijks mogen genieten. Dat wij na de bouw als goede vrienden uiteen zijn gegaan, zegt alles”.