We waren het er samen al jaren over eens: “Wat hebben we toch een donkere keuken. Zelfs overdag moet hier de lamp aan. Het is gewoon geen prettige ruimte van onze woning.

Met deze vraag ging zbo voor ons aan de gang. Eerst kwam Willem met diverse ideeën en daarna kwam Peter nog met een idee. Dit is het uiteindelijk geworden!

Zij kwamen met het geweldige idee om niet alleen een aanbouw aan de keuken te zetten maar ook aan het atelier (ik heb een naaiatelier aan huis) en doordat we deze ruimte erbij betrekken krijgen we een multifunctionele ruimte met breed uitzicht op onze tuin! Een super idee!

De mannen gingen aan de slag en het was meteen al erg gezellig! We verzorgden hun met worstenbrood, soep en koeken en daarvoor kregen we gezang en veel gezelligheid terug.

ZBO was op dat moment bezig een lichtstraat te ontwikkelen welke wij nu 3 in ons dak heb liggen. Wat een licht levert dat op zeg! Dit hadden wij vooraf nooit durven dromen!

De verbouwing verliep prettig. Uiteraard ging er wel eens wat mis, of werd er gediscussieerd wat de beste oplossing was. We zijn bijvoorbeeld wel 4 keer van mening veranderd of er een houten wand of een stenen moest komen.

We zijn meer dan verbaasd en ook zeer tevreden over het resultaat. We genieten elke dag. Wat een licht komt er nu binnen aan de Noordkant die ooit zo donker en somber was. Na een paar maanden voelen we ons inmiddels erg thuis in ons eigen nieuwe huis.
Waar we voorheen nooit in de keuken zaten behalve om te eten blijft bezoek nu vaak eerst een half uur rond het kookeiland hangen waar we onze eerste koffie nuttigen (en alle complimenten ontvangen met schitterend uitzicht op onze tuin) om daarna pas aan een tafel of in de woonkamer te gaan zitten.

Wij zijn bijzonder blij met onze keuze voor zbo. Trots zijn wij dat het “wow” effect waar Willem het vooraf over had gerealiseerd is bij ons!

Super bedankt!

Datum: 29-10-2015